RENDEZVÉNYEK

A Kemencés Udvarház a családi összejövetelek, keresztelők, születésnapok, ballagás,bankettek, kisebb céges rendezvények vagy partik remek helyszínéül is szolgál. Mind a kellemes környék, mind pedig a vendégházra jellemző milliő tökéletesen alkalmassá teszik egy feledhetetlen esküvő megrendezésére is.    A szabadtéri sportok iránt rajongók kerékpáron vagy lóháton is felfedezhetik a vidéket, mindkettőre nyílik lehetőség a közelben. 

Esküvők,  Keresztelők

A Kemencés Udvarház ideális helyszín lehet kisebb esküvőkhöz, keresztelőkhöz és mindazok számára, akiknek fontos a kényelem, és az, hogy  egyedi igényeiknek is találjanak megoldást.

Májustól októberig, szabadtéri  rendezvény helyszínünk  25-30 fő befogadására alkalmas, közvetlen kert kapcsolattal rendelkezik, ami jó idő esetén  kellemes ebéd és vacsora helyszín. Esküvők, keresztelők  esetében, azok találnak meg minket, akik kedvelik a vidéki stílust, és egyedi környezetben szeretnék kimondani a boldogító igent. Akik a vendéglátáshoz romantikus, természet közeli, rusztikus környezetet keresnek, nálunk biztosan megtalálják.                                                         

Időpontokért kérjük, keressen elérhetőségeink egyikén.

Gyógynövény felismerő és gyüjtő túrák

A nyári hónapokban, gyógynövényes túrákat indítunk, Terézia Mama, a Biharnagybajomi fűvesasszony vezetésével, ahol a környéken,vadon termő és felhasználható növényekkel és azok kedvező élettani hatásaival, fogyaszthatóságával lehet megismerkedni . A túrák időpontjáról, tartalmáról, májustól lehet érdeklődni.

Barátok- barátnők programja, a

2 napos - Bútorfestő tanfolyam 

A tanfolyamon számos technikát sajátíthat el és a választott technikával egy saját darabot is elkészíthet.

A tanfolyam tartalmazza: 

technikák megismerését, alapozás elsajátítását,

háttérismeretek: festett és mintázott bútorfestés 

a második napon:

díszítőfestések, koptatás, viaszolás elsajátítása

az ár tartalmazza: szállást és teljes ellátást , ami az első napon ebéd és vacsora ,a második napon reggeli és ebéd - a Kemencés Udvarházban

Napközben apró sütemények, gyümölcs, yíz és tea korlátlan fogyasztása

Főző iskola, főzőtanfolyam, 

Célunk, hogy olyan, főzéssel egybekötött programokat kínáljunk, amelyek a konyhai  praktikák elsajátítása melett a jó hangulatban együtt töltött idő élményét nyújtják. Legyen az gasztro kurzus, születésnap, lánybúcsú vagy céges party. Kurzusaink 2,5-3 órasak. Tapasztalt szakács vagy cukrász által vezetett programok, amelyek nem szigorú tananyagra épülő főzőkurzusok, ennél többről van szó.A programokon közösen alkotunk valamit, amit kellemes környezetben aztán el fogyasztunk. Közben megismerkedünk egymással, és még nem ismert vagy már jól ismert de újraértelmezett ízekkel, technikákkal - egy különleges világgal.

Kérhető programok: 

 Kürtös kalács sütő kurzus 

A kurzus 3- 4 órás időtartama alatt megismerjük az igazi erdélyi kürtös kalács receptjét, és el is készítjük azt. Majd elsajátitjuk a tekerés, sütés és ízesítés művészetét. 

Részvétel: 5000,-ft/fő 

Pálinka kóstoló

A program során, pálinka mester segítségével meg ismerjük  a magyar ( hungarikum) pálinka történetét, kialakulásának mitoszát, fejlődésének szakaszait, megismerkedünk a pálinka kóstolás szabályaival. Hallhatunk a pálinka fajták sokszínűségéről és sok más érdekességről. A program kb. 2 - 2,5 óra - ahol 7 féle pálinkát, kóstolunk, tesztelünk - finom falatok kiséretében. Légy te is pálinka mester, kápráztasd el barátaidat a pálinka kóstolón szerzett tudásoddal.

Részvétel: 5000,-ft/fő

Fűszer praktikák

Az üzletekben kapható fűszerkeverékek nagy része aromát, ízfokozót, glükózt, rengeteg sót és gyakran szinezékeket is  tartalmaz. Szárnyas, sülthús, grill, flekken, sült csirke, görög sültek, olasz fűszerkeverékek, és a sor hosszan folytatható. A program során megtanuljuk, hogy melyek az alap fűszerek, milyen fűszereket használunk a magyaros konyhához, a mediterrán étlekhez, mit jelent a keleti konyha, mit  tegyünk a mártásokhoz, levesekhez. A program során elkészített fűszerkeverékeket, recept formában és felcimkézett  kis üvegekben is haza vihetik a résztvevők.

Részvétel: 4000,- ft/fő

Csokoládé teszt: 

- melyik a legfinomabb, a legjobb, a leg...?Az est folyamán kiderül, mi a különbség  tej és étcsokoládé között.          A csoki története olyan csodálatos, mint maga az íze. A csoki história egészen az időszámításunk kezdete előtti, misztikus maya korszakig nyúlik vissza. ... Azt est részt vevői zsűri szerepben fognak tündökölni ...és kóstolnak és pontoznak és értékelnek majd az est végére kitalálják, hogy melyik csokoládé lett a csapat csokija, azaz a nyertres.

Részvétel: 4000,-Ft/ fő

          


Szervezett, hirdetett estjeink a facebokk oldalunkon elérhetők.Minden ötletre nyitottak vagyunk, családi, baráti, céges eseményekre kitelepülést is szervezünk.

Jelentkezés és további információk:

+30 212 4770

gergely0505@gmail.com